Το ανοξείδωτο ατσάλι,  ΙΝΟΧ,  είναι  το πιο διαδεδομένο από τα ελάχιστα οικολογικά μέταλλα, γι αυτό και η χρήση του στην βιομηχανία ποτών και τροφίμων καθώς και στα καταστήματα εστίασης  είναι δια νόμου επιβεβλημένη σε όλα τα ανεπτυγμένα κράτη.
«Διαταραχές στην πέψη, στην χώνεψη, μια γενική εικόνα αδιαθεσίας, καθώς και μια μακριά λίστα ασθενειών όπως Alzheimer, Parkinson και άλλα νευρολογικά νοσήματα μπορούν να οφείλονται στα λεγόμενα τοξικά μέταλλα, όπως  ο μόλυβδος, το αλουμίνιο, το κάδμιο, το αρσενικό κ.ά.» (Dr. Δημ.Τσουκαλάς  www.detoxcenter.gr).

Το ανοξείδωτο ατσάλι ανακυκλώνεται εξ ολοκλήρου. Κατα την παραγωγή του χρησιμοποιείται και παλαιοσίδηρος, επομένως βοηθάει και στην ανακύκλωση του σιδήρου.

Tο ΙΝΟΧ  είναι το μόνο αρχιτεκτονικό μέταλλο που δεν χρειάζεται βαφή ή επικάλυψη. Είναι δε γνωστό  ότι  βαφές, χρώματα, διαλυτικά χρωμάτων και σπρέϋ είναι εν πολλοίς υπεύθυνα για περιβαλλοντικά προβλήματα.

Το ΙΝΟΧ δεν φαίνεται μόνον, αλλά είναι το καθαρό μέταλλο. Ακόμα και άν για οποιονδήποτε λόγο η επιφάνειά του λερωθεί, μπορεί να καθαρισθεί, όχι με χημικά, αλλά με μηχανικά μέσα.